Presentació a la Federació Obrera. Gràcies per venir!

Divendres 20, tot i la pluja i l’horari, ens vam trobar més de 20 persones a la Federació Obrera sota la convocatòria: «Molins davant els reptes del segle XXI». Després d’una breu presentació per part del grup impulsor, el primer convidat, el Jaume Grau del grup Les Agulles d’Ecologistes en Acció,  explicà quines activitats fan i d’on va sorgir el moviment. Es va posar l’èmfasi en que és un moviment polític però independent dels partits polítics. Seguidament, l’Oriol Guinart de Granollers en Transició, ens va fer quatre pinzellades del que són els moviments de Transició, emmarcats en el moviment en favor del Decreixement. No ens va voler parlar de col·lapse, tot i que és geòleg de formació, i sí de proactivitat, de ser amables i simpàtics… I de celebrar-ho tot!

img_20170120_193651
L’acte va tenir un caràcter informal i diversos assistents van aportar reflexions. Per una banda, va aparèixer el tema de posar la VIDA de les persones al servei de l’economia, i no a l’inrevés, tal i com ja havia apuntat el Jaume. Així vam parlar d’ecofeminisme i de com la cura té un paper fonamental en aquesta transició. També van sorgir aspectes més concrets com els residus que genera la vila i els models de consum que tenim actualment.

Els problemes ambientals de la vila també van tenir el seu espai al debat. Es va esmentar la preocupació per la qualitat de l’aire i la seva relació amb la cimentera/incineradora, la salinització del Llobregat, la contaminació de l’aigua dels pous per pesticides o el projecte de línia d’Alta Tensió que ha de travessar el parc de Collserola.img_20170120_193645 img_20170120_193639

Abans de marxar vam fer una ronda propostes i d’idees de per on podríem començar a avançar. Cada assistent que va voler, va participar-hi. (i pràcticament tothom ho va fer!!)

A mitjans d’aquest mes de Febrer farem una nova reunió per començar a treballar en propostes concretes. Recorda que si vols rebre informació de les nostres activitats pots inscriure’t al grup. (Anima’t! No t’inundarem la bústia de porqueria!)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: